Go Back
+ servings
En skål med kyckling i grön sås, dekorerad med basilika och körsbärstomater.
Print
5 av 2 röster

Lisas basilikakyckling

Lisas basilikakyckling är ett recept för dig som älskar basilika och som tycker om lättlagad mat. Riktigt enkelt att göra och med härliga smaker.
Förberedelser10 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Grytor, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lisalin

Materials

  • 160 g Tärnad panchetta
  • 600 g Strimlad kyckling
  • 4 dl Grädde
  • 5 dl Färsk hackad basilika
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 1 dl Riven parmesanost
  • 0,5 Hackad schalottenlök
  • 12-15 körsbärstomater
  • Olivolja att steka i
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Dela körsbärstomaterna på hälften.
  • Mixa/blanda ihop grädde, basilika, vitlök, schalottenlök och parmesanost.
  • Bryn panchetta och kyckling i olivoljan i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra lite.
  • Lägg i körsbärstomaterna i pannan och blanda runt lite.
  • Tillsätt den mixade grädden och låt allt koka upp snabbt.
  • Sänk värmen och låt det hela puttra till en fin konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar. Servera!
    En skål med basilikakyckling, körsbärstomater och färsk basilika på en vit tallrik.