Go Back
+ servings
Två kycklingfärsbiffar serverade med grönsaker och en klick sås i en skål.
Print
5 av 2 röster

Kycklingfärsbiffar med citron och örter

Riktigt goda och fräscha kycklingfärsbiffar med smak av citron och färska örter. Med rätt tillbehör så är de ypperliga för dig som äter lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Köttfärsrecept, Kycklingrecept, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Kycklingfärs
  • 2 Vitlöksklyftor (hackade)
  • 2 ägg
  • 2 msk Pressad citron
  • 2 tsk Srirachasås
  • 2 msk Kycklingfond
  • 0,75 dl Pofiber
  • 2 tsk Örtsalt
  • 2 msk Färsk hackad persilja
  • 2 msk Färsk hackad basilika
  • Lite nymalen svartpeppar

Förslag på sås

  • Vitlöksdipp
  • Kall myntasås
  • Crème Toum
  • Tomat & basilikasås

Förslag på tillbehör

  • Smörstekt brysselkål, morot och rödlök
  • Krämig rättikagratäng
  • Blomkål- och broccolimos

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet.
  • Stek ett litet stekprov i lite olivolja och smaka av så att alla smaker sitter där de ska. Kanske behövs det lite mer salt och peppar, eller mer av andra kryddor.
  • När du är nöjd med smaken, stek i medelvarm stekpanna tills de är genomstekta, alternativt så steker du på de så de får lite yta och kör klart de i ugnen på 150 grader. Denna smeten går inte att forma till biffar i handen, utan använd en matsked och klicka ut de direkt i stekpannan och platta till de lite.
  • Ät direkt med goda tillbehör.
    En skål med flera köttbullar som är gyllenbruna och krispiga på ytan.