Go Back
+ servings
En skål med köttfärssoppa som innehåller grönsaker och en klick gräddfil på toppen.
Print
3,79 av 14 röster

Köttfärs- och vitkålssoppa

En otroligt lätt och god köttfärs- och vitkålssoppa som är anpassad för dig som äter lchf eller keto. Perfekt mat att göra storkok av.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Köttfärs
  • 1 Gul lök, finhackad
  • 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
  • 50 g Rotselleri, fintärnad
  • 5 dl Strimlad vitkål
  • 1,5 l Vatten
  • 3 msk Kalvfond
  • 4 msk Tomatpuré
  • 0,5 tsk Cayennepeppar
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 3 msk Ajvar relish
  • 4 st Lagerblad
  • 0,5 dl Hackad persilja
  • Smör till stekning
  • Smetana till servering

Instruktioner

  • Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.
  • Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.
  • Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp. Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.
  • Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.