Köttfärs- och vitkålssoppa
En otroligt lätt och god köttfärs- och vitkålssoppa som är anpassad för dig som äter lchf eller keto. Perfekt mat att göra storkok av.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 500 g Köttfärs
- 1 Gul lök, finhackad
- 2 Vitlöksklyftor, hackade/rivna
- 50 g Rotselleri, fintärnad
- 5 dl Strimlad vitkål
- 1,5 l Vatten
- 3 msk Kalvfond
- 4 msk Tomatpuré
- 0,5 tsk Cayennepeppar
- 1 tsk Paprikapulver
- 3 msk Ajvar relish
- 4 st Lagerblad
- 0,5 dl Hackad persilja
- Smör till stekning
- Smetana till servering
Bryn köttfärsen i lite smör, krydda med salt och peppar. Ställ den åt sidan så länge.
Stek vitkål, lök och vitlök så det får lite färg.
Tillsätt alla andra ingredienser och koka upp.
Låt småkoka cirka 25-30 minuter tills det att vitkålen mjuknat.
Smaka av med salt och peppar och övriga kryddor.