Janssons frestelse på kålrabbi
Janssons frestelse på kålrabbi är ett perfekt alternativ till en vanlig Jansson som är gjord på potatis. Helt perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser20 minuter minuter
Active Time1 timme t
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen
- 1 kg Kålrabbi
- 2 st Gula lökar
- 250 g Anjovis
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl Färskost, naturell
- 1 dl Grädde
- 1 dl Mandelmjöl
- Smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Börja med att sätta på ugnen på 175°C.
Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.
Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.
Smörj en ugnsfast form med lite smör.
Varva kålrabbi, lök och anjovis i några lager. Salta och peppra lite med.
Se till att avsluta med kålrabbi.
Häll på anjovisspadet i formen.
Blanda crème fraiche, grädde och färskost i en egen bunke och häll detta i formen.
Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).
Hyvla lite smör och lägg över formen.
Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.
Ta ut och njut!