Go Back
+ servings
En gratäng med en gyllenbrun och krispig yta, serverad i en vit ugnsform.
Print
Inga röster än

Janssons frestelse på kålrabbi

Janssons frestelse på kålrabbi är ett perfekt alternativ till en vanlig Jansson som är gjord på potatis. Helt perfekt för dig som äter lchf eller keto.
Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Gratänger, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Kålrabbi
  • 2 st Gula lökar
  • 250 g Anjovis
  • 2 dl Crème fraiche
  • 1 dl Färskost, naturell
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Mandelmjöl
  • Smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 175°C.
  • Skala kålrabbin och strimla den i den storlek som du tycker om.
  • Koka kålrabbin i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  • Skiva under tiden löken och fräs den i lite smör tills den är mjuk.
  • Smörj en ugnsfast form med lite smör.
  • Varva kålrabbi, lök och anjovis i några lager. Salta och peppra lite med. Se till att avsluta med kålrabbi.
  • Häll på anjovisspadet i formen.
  • Blanda crème fraiche, grädde och färskost i en egen bunke och häll detta i formen.
  • Strö över mandelmjölet (detta är istället för ströbröd som man har i en vanlig Janssons frestelse).
  • Hyvla lite smör och lägg över formen.
    En ugnsform med Janssons frestelse, täckt med ost och brödsmulor, placerad i en ugn.
  • Ställ in i ugnen och grädda den i cirka en timme tills den har fått en vacker gyllene färg.
  • Ta ut och njut!