Go Back
+ servings
En skål med köttbullar i en krämig sås, serverad i en vit skål.
Print
4,50 av 4 röster

Italiendoftande pannbiffar

Italiendoftande pannbiffar med en härlig smak av örter och en krämig sås. Perfekt lchfmat som funkar till lyxigare lunch eller middag.
Förberedelser15 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

Pannbiffarna

  • 500 g Blandfärs
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl Grädde
  • 1 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 1 tsk Torkad basilika
  • 1 tsk Torkad timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Såsen

  • 1 st Morot
  • 1 st Gul lök
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl Vatten
  • 2 dl Grädde
  • 2 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 tsk Torkad oregano
  • 1 tsk Torkad basilika
  • 1 tsk Torkad timjan
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Förslag på tillbehör

  • Blomkålsris
  • Ugnsstekt blomkål och broccoli
  • Blomkålsduchesse

Instruktioner

Biffarna

  • Hacka löken fint. Riv eller hacka vitlöken. Pressa inte den för då blir det en stark nästan bitter smak.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet. Gör gärna ett stekprov för att se hur kryddningen är.
  • Stek biffar i lite smör. Gör hellre lite mindre biffar så man kan ta många med god sås på.
  • Lägg biffarna åt sidan så länge på en tallrik. Skölj inte ur stekpannan, för där ska vi fortsätta med såsen, så dra stekpannan åt sidan så den inte bränns.

Såsen

  • Skiva löken och moroten fint. Hacka/riv vitlöken.
  • Fräs löken och moroten i stekpannan. Tillsätt gärna lite mer smör om det är torrt.
  • Häll på vatten och kalvfond. Låt koka upp och sedan koka tills cirka hälften är kvar.
  • Sila av skyn i en ren kastrull så att du får bort lök, morötter och annat.
  • Slå på grädden och låt allt koka ihop till rätt konsistens. Smaksätt med lite örter.
  • Lägg ner biffarna i såsen och låt de ligga där ett tag och bli varma. Servera direkt!