Italiendoftande pannbiffar
Italiendoftande pannbiffar med en härlig smak av örter och en krämig sås. Perfekt lchfmat som funkar till lyxigare lunch eller middag.
Förberedelser15 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen
Pannbiffarna
- 500 g Blandfärs
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 0,5 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Såsen
- 1 st Morot
- 1 st Gul lök
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 2 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Förslag på tillbehör
- Blomkålsris
- Ugnsstekt blomkål och broccoli
- Blomkålsduchesse
Biffarna
Hacka löken fint. Riv eller hacka vitlöken. Pressa inte den för då blir det en stark nästan bitter smak.
Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet.
Gör gärna ett stekprov för att se hur kryddningen är.
Stek biffar i lite smör. Gör hellre lite mindre biffar så man kan ta många med god sås på.
Lägg biffarna åt sidan så länge på en tallrik. Skölj inte ur stekpannan, för där ska vi fortsätta med såsen, så dra stekpannan åt sidan så den inte bränns.
Såsen
Skiva löken och moroten fint. Hacka/riv vitlöken.
Fräs löken och moroten i stekpannan. Tillsätt gärna lite mer smör om det är torrt.
Häll på vatten och kalvfond. Låt koka upp och sedan koka tills cirka hälften är kvar.
Sila av skyn i en ren kastrull så att du får bort lök, morötter och annat.
Slå på grädden och låt allt koka ihop till rätt konsistens.
Smaksätt med lite örter.
Lägg ner biffarna i såsen och låt de ligga där ett tag och bli varma.
Servera direkt!