Go Back
+ servings
Röda, gula och gröna paprikor fyllda med köttfärs och ost på en plåt.
Print
5 av 1 röst

Färsfylld paprika

Förberedelser20 minuter
Active Time40 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 3 st paprikor
  • 600 g köttfärs
  • 2 st ägg
  • 50 g gul lök
  • 1 dl Grädde
  • 5 msk ajvar relish (stark)
  • 10 g vitlök
  • 100 g fetaost
  • 70 g oliver
  • 1 tsk salt
  • 150 g riven ost

Instruktioner

  • Hacka lök och vitlök fint. Hacka oliverna lite och gör smulor av fetaosten.
  • Blanda allt utom den rivna osten och paprikorna i en bunke och blanda ihop ordentligt till en jämn och fin färssmet.
  • Dela paprikorna på mitten och fyll dem med färs. Det skall fördelas jämnt över de sex halvorna.
  • Lägg dem i en ugnsfast form och strö en massa riven ost över.
  • Sätt in dem i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter. Har du stektermometer så kan du köra dem till 75 grader i kärntemperatur.