Go Back
+ servings
Baconlindad fläskfilé skuren i skivor, serverad med svamp och grönsaker på en tallrik.
Print
4,67 av 6 röster

Baconlindad fläskfilé i ugn

Baconlindad fläskfilé i ugn är ju så otroligt gott. Hur illa kan det gå när man lindar in en fin köttbit i bacon liksom? Bara en massa godheter i ett.
Förberedelser15 minuter
Active Time45 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färsk fläskfilé
  • 120 g Bacon (skivad)
  • Kryddor efter smak
  • Olja & smör till stekning

Förslag på tillbehör

  • Champinjonsås
  • Café de Parissmör
  • Vitkålsgratäng
  • Smashad blomkål med parmesan

Du behöver

  • Stekpanna
  • Stektermometer

Instruktioner

  • Putsa filén från senor.
  • Krydda den ordentligt runt om.
  • Vira baconet runt hela fläskfilén så att hela köttbiten är täckt av bacon.
  • Bryn köttet runt om i en het panna. Viktigt att du har bra värme i pannan så den inte behöver ligga så länge i stekpannan.
  • Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen. Kör den tills du har en innertemperatur på 70 grader.
  • Ta ut och låt vila cirka 10 minuter innan du skär upp den. Detta är otroligt viktigt för annars kommer all köttsaft rinna ut och du får en väldigt torr köttbit.
  • Servera med goda tillbehör.
    Skivad köttbit serverad med svampsås och hackade grönsaker på en tallrik.