Baconlindad fläskfilé i ugn
Baconlindad fläskfilé i ugn är ju så otroligt gott. Hur illa kan det gå när man lindar in en fin köttbit i bacon liksom? Bara en massa godheter i ett.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time45 minuter minuter
Total tid1 timme t
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Kött, Lättlagat, Lunch, Mejerifritt, Middagstips
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 500 g Färsk fläskfilé
- 120 g Bacon (skivad)
- Kryddor efter smak
- Olja & smör till stekning
Förslag på tillbehör
- Champinjonsås
- Café de Parissmör
- Vitkålsgratäng
- Smashad blomkål med parmesan
Putsa filén från senor.
Krydda den ordentligt runt om.
Vira baconet runt hela fläskfilén så att hela köttbiten är täckt av bacon.
Bryn köttet runt om i en het panna. Viktigt att du har bra värme i pannan så den inte behöver ligga så länge i stekpannan.
Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen.
Kör den tills du har en innertemperatur på 70 grader.
Ta ut och låt vila cirka 10 minuter innan du skär upp den.
Detta är otroligt viktigt för annars kommer all köttsaft rinna ut och du får en väldigt torr köttbit.
Servera med goda tillbehör.