Varm brysselkålssallad med Chevré
Skapat:
21 januari, 2023
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
För dig som älskar brysselkål så har du här ett recept på en varm brysselkålssallad med Chevré och valnötter.
En underbart god sallad som du kan äta precis som den är, eller så har du den som ett gott tillbehör.
Här får du massor av god smak från brysselkål, rödkål, rökig bacon, Chevré och valnötter. Om det är så att du inte har rödkål hemma, så kan du använda vitkål eller spetskål istället.
Jag skulle själv kunna tänka mig att ha den som tillbehör till helstekt fläskkarré eller till en baconlindad kycklingfilé i ugn, eller varför inte till torsk i ugn.
Recept och bild: Sockertjocken
Total tid: 25 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 300 g Brysselkål
- 100 g Rödkål
- 140 g Bacon
- 120 g Chevré
- 1 dl Valnötter
- salt
- nymalen svartpeppar
- Lite olivolja
Instruktioner
- Putsa och rensa brysselkålen och skär dom i halvor.
- Blanchera brysselkålen i lättsaltat vatten. Dom skall bli lite mjuka men fortfarande ha tuggmotstånd.
- Strimla bacon och rödkål.
- Bryn på baconet i lite smör så det är lagom knaprigt och tillsätt rödkålen och låt den fräsa ihop med baconet.
- När rödkålen har mjuknat så vänder du ner den blancherade brysselkålen och vänder runt det i pannan tillsammans med bacon och rödkål. Salta om det behövs och dra några vrid på pepparkvarnen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!