Ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås
Skapat:
13 februari, 2025
Senast ändrat:
13 februari, 2025

18
Om du vill ha en enkel och lättlagad måltid så är detta receptet på ugnsstekt kycklingfilé med fetaostsås ett perfekt recept!
Det kräver väldigt lite tid i köket, max 10 minuter och sen sköter det sig helt själv resten av tiden.
Servera gärna tillsammans med ett gott blomkålsmos, eller kanske en vitkålsgratäng och varför inte lite treveckorssallad så att du får i dig lite grönsaker med. 🙂
Några andra goda och lättlagade kycklingrecept:
Saftig kycklingfilé i airfryer
Krämig vitlökskyckling
Grekiska kycklingspett

Recept och bild: Sophie
Total tid: 40 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 223kcal
Ingredienser
Kycklingen
Fetaostsås
- 2 dl crème fraiche
- 70 g fetaost
- 0,5 msk pressad citron
Instruktioner
- Krydda filéerna.
- Ställ in i ugnen på 150 grader i ca 20-30 min (tills att filéerna är genomstekta). Har du en stektermometer så använd den. Då ska kycklingen vara minst 72 grader.
Fetaostsås
Anteckning
Mängden kryddor och vilka kryddor du använder dig av, avgör du helt själv. Det är absolut inte helt dumt att använda lite vitlökspulver med om man tycker om det.
Näringsinnehåll
Kalorier: 223kcal | Kolhydrater: 3g | Protein: 4g | Fett: 22g | Fiber: 0,01g
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Tusen tack för tipset på fetaostsåsen 👍🌹
Så gott och enkelt att göra.