Svartpeppargryta
Skapat:
3 december, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
En köttgryta som flirtar med det italienska köket.
Du kan använda älg som i receptet eller så tar du något nötkött istället.
Total tid: 2 timmar 15 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 500 g Grytbitar av älg eller andra grytbitar.
- 1 st Märgben
- 3,5 dl Rödvin
- 2 msk Tomatpuré
- 3 st Själkar selleri
- 2 st Gul lök
- 3 msk Älgfond eller oxbuljong.
- 100 g Champinjoner
- 3 st Lagerblad
- 100 g Krossade tomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Timjan
- 3 msk Grovmalen svartpeppar (efter smak)
- Salt och peppar
- 3 st Morötter
Instruktioner
- Börja med att hacka upp allt.
- Bryn märgbenen.
- Stek sedan grönsakerna, tomatpurén och köttet i en gryta.
- Tillsätt resterande ingredienserna utom timjan och låt stå och puttra under lock i två timmar. Löken ska koka sönder och reda grytan. Tillsätt timjan mot slutet.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!