Rättikagratäng med fänkål och purjolök
Skapat:
16 januari, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
En riktigt god och krämig rättikagratäng med fänkål och purjolök för att öka på smakbilden lite.
Perfekt tillbehör till en bit kött om du känner för det, men går även fint att äta precis som den är.
Total tid: 1 timme 30 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva rättikan tunt och blanchera dem i saltat vatten.
- Koka upp grädden med vitlök och färskosten. Häll det över grönsakerna.
- Ställ in i ugnen och gratinera den i 30 minuter.
- Tag ut gratängen och strö över rikligt med ost och in i ugnen igen i 10 min till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!