Mandelkrisp med vaniljsmak
Skapat:
23 februari, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Mandelkrisp är lite som en typ av powerbar, men utan en massa onödiga tillsatser eller socker.
Superenkla att göra och innehåller endast 5 ingredienser.
Just dessa är smaksatta med vanilj, men du kan lika gärna använda någon annan krydda för att smaksätta, t ex kanel, kardemumma, lakritspulver eller något annat gott.
Vill du göra det lite lyxigare så kan du doppa halva i smält choklad.
Receptet ger cirka 24 stycken.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid: 20 minuter
Servings: 24
Ingredienser
- 200 g Sötmandlar
- 100 g Pumpafrön
- 2 msk sötning
- 3 msk kokosolja, smält
- 1 msk Vaniljpulver
Instruktioner
- Hacka mandlarna och pumpafröna grovt. Blanda ihop samtliga ingredienser noga till en jämn "massa".
- Fördela massan i botten på muffinsformar och platta till de lite så de blir jämna. Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 15 minuter. Låt de svalna helt innan du plockar ur de ur formarna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!