Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

LCHF hallonkladdkaka

4,67 av 12 röster
Skapat: 10 april, 2018
Senast ändrat: 5 juli, 2025
LCHF hallonkladdkaka

Hallonkladdkaka utan socker, en LCHF-klassiker jag alltid återkommer till

Det är något alldeles särskilt med en riktigt bra kladdkaka, och den här varianten med hallon har blivit en av mina stora favoriter, både för att den är enkel att göra och för att den känns så lyxig trots att den är helt utan vanligt socker och gluten. Det bästa är att den passar precis lika bra till fredagsmyset som till födelsedagsfikat.

Jag bakar den här hallonkladdkakan enligt LCHF-principer med mandelmjöl, smör och sukrin gold, vilket ger en saftig, lätt karamelltonad botten. På toppen strör jag ut frysta hallon, och det är just kombinationen av det söta, nötiga och syrliga som gör den så god. Hallonen ger dessutom en fräsch kontrast till den fylliga smeten.

Vill du göra det ännu festligare? Då är det supergott att servera den med vispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver. Du kan också pudra över lite sukrin melis för extra piff, eller toppa med några färska hallon när det är säsong.

Kakan är dessutom ett perfekt val för dig som vill baka något gott men ändå hålla nere på kolhydraterna. Jag brukar själv baka den när jag vill ha något enkelt att bjuda på då den går snabbt att röra ihop, kräver få ingredienser och brukar gå hem hos både LCHF-are och den som inte ens vet att det är ett lågkolhydratbakverk.

💡 Tips och variationer

  • Vill du ha en extra chokladig kaka? Tillsätt lite sockerfri choklad i smeten eller som topping när kakan är färdiggräddad.
  • Mer hallon? Blanda ner några hallon direkt i smeten för ännu mer bärsmak.
  • Gillar du nötter? Toppa med hackade hasselnötter eller mandel innan gräddning för en fin crunch.
  • Frys in i portionsbitar. Perfekt att ta fram när du får oväntat besök!

Andra goda LCHF-recept med hallon

Klicka på bilderna för att komma till dom här goda recepten.

Servings: 12
Author: Evelina Wramnert

Ingredienser

Kladdkakan

Topping:

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull, ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt resten av ingredienserna, blanda samman till en jämn och slät smet.
  • Smöra och bröa en 24 cm springform med mandelmjöl (samma teknik som skorpmjöl) och häll ner smeten i formen.
  • Pudra sukrinmelis på de frysta hallonen och blanda samman, lägg sedan ut hallonen över smeten i formen.
  • Grädda kakan på 175 grader i ca 10-12 minuter och låt sedan svalna en aning i formen.
  • Pudra lite sukrinmelis på kakan och servera förslagsvis med vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,67 from 12 votes (12 ratings without comment)