Kycklingfärssås
Skapat:
12 mars, 2020
Senast ändrat:
16 mars, 2025

1
Innehåll
Ibland när det blir extrapris på kycklingfärs så brukar jag passa på att köpa lite extra.
En sak som jag tycker är riktigt gott att laga då är en stor laddning med kycklingfärssås, dvs en köttfärssås men med kyckling istället.
Det här är ett riktigt enkelt och gott recept som jag brukar servera med shiratakinudlar.
Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 800 g Kycklingfärs
- 3 st Gula lökar
- 5 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Tomatpuré
- 1 tsk Timjan (torkad)
- 0,5 tsk Rosmarin
- 1 tsk Oregano (torkad)
- 3 msk Kalvfond (koncentrerad)
- 2 msk Balsamvinäger
- 1200 g Finkrossade tomater
- 3 dl Grädde
- 0,75 dl Hackad färsk basilika
- Örtsalt
- Svartpeppar
- Lite cayennepeppar
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Tillsätt tomater, kalvfond, tomatpuré, balsamvinäger, timjan, oregano och rosmarin. Blanda ihop allt och låt det står och puttra i cirka 15 minuter. Se till att du rör om lite då och då så det inte sätter sig i botten.
- Slå på grädden, basilika och lite cayennepeppar. Låt puttra ytterligare cirka 15 minuter. Ju längre du kokar såsen, desto tjockare kommer den att bli och desto mer smak kommer den även att få. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med önskat tillbehör och massor av riven ost.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!