Krämig och stark falukorvsgryta
Skapat:
28 mars, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

21
Innehåll
Krämig och stark falukorvsgryta är ett av mina favoriter faktiskt. Men alltid falukorv med hög kötthalt nu använde jag siljan charks 70% kötthalt. Och till det hade jag lök/purjolök/vitkål som jag steker mjukt och sen i med grädde och puttra.
Total tid: 1 timme
Servings: 4
Ingredienser
- 400 g Falukorv eller annan korv hög kötthalt
- 2 st gula lökar
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- ½ tsk cayennepeppar
- 1 tsk spiskummin
- 2 dl crème fraiche
- 3 msk tomatpuré
- 1 dl vatten, mjölk eller grädde
Instruktioner
- Strimla korven.
- Skala och skiva löken.
- Bryn korven och löken i omgångar i oljan.
- Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin. Blanda crème fraichen med tomatpurén och vattnet/grädden. Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Supergod och lätt att göra
Enkelt och smidigt att slänga ihop en vanlig vardagskväll…. Gott…..