Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Krämig moussaka

Inga röster än
Skapat: 22 februari, 2025
Senast ändrat: 22 februari, 2025
Krämig moussaka

Krämig moussaka är en klassisk och smakrik LCHF-rätt som kombinerar saftig köttfärs med aubergine och en fyllig ostsås.

Denna grekiska gratäng är ett perfekt alternativ till lasagne, där auberginen ersätter pastaplattorna och bidrar med en härlig textur och mild smak.

Den krämiga såsen med grädde och ost gör rätten extra lyxig och mättande. Perfekt för både vardag och fest – en riktig comfort food med medelhavskänsla!

Krämig moussaka | LCHF-arkivet
Krämig moussaka 14

Recept och bild: Sofie

Total tid: 1 timme 15 minuter
Servings: 4 portioner
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Köttfärsen

Ostsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skär auberginerna i tunna skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Strö över örtsalt och ringla olivolja ovanpå.
  • Grädda i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut och lägg åt sidan så länge.

Köttfärsen

Ostsåsen

  • Blanda grädde, crème fraiche, äggulor, riven ost och en nypa kanel i en kastrull. Värm under omrörning tills osten har smält. Det ska inte koka utan bara smälta till en jämn ostsås.

Montering

  • Smörj en ugnsform och varva köttfärs, aubergine och ostsås. Toppa med riven ost och grädda i ugnen i 40–45 minuter.
  • Servera med en enkel blandsallad!
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Några andra goda gratänger att testa

Om du inte är ett fan av moussaka så kanske dessa gratänger som är kompletta måltider kan funka istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg