Krämig kycklinggratäng med tomater och basilika
Skapat:
14 mars, 2020
Senast ändrat:
11 mars, 2024

1
Innehåll
Ganska så ofta så finns det färdiggrillad kyckling i butikerna till väldigt bra pris, men det kan vara lite tråkigt att äta bara som den är även om det är supergott att bara dra köttet av benen och doppa i en god tzatziki.
Men, det finns ju härliga maträtter man kan göra och denna krämiga kycklinggratäng med tomat och basilika är just en sådan.Bild och recept: Sofie Marklund
Total tid: 35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1,5 Färdiggrillad kyckling
- 1 Ask körsbärstomater
- 1 Kruka färsk basilika
- 4 dl Grädde
- 4 dl Creme fraiche
- 4 msk Dijonsenap
- 4 Vitlöksklyftor
- 3 dl Riven ost
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta kycklingköttet från benen och lägg i en ugnsfast form.
- Dela tomaterna i halvor och fördela över kycklingen. Plocka basilikabladen och lägg de över allt.
- Häll blandningen över kycklingen. Strö över osten. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!