Johans vitkålsgratäng
Skapat:
4 oktober, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

13
Innehåll
En vitlöksdoftande gratäng som går till det mesta.
Går att variera hur mycket som helst om man vill. Tillsätt bacon, korv eller något annat protein så har du en komplett måltid.
Annars är gratängen i sig ett fantastiskt tillbehör.
Total tid: 50 minuter
Servings: 3
Ingredienser
- 500 g Vitkål
- 1 st Lök
- 3 st Vitlöksklyftor
- 5 dl Grädde
- 1 msk Italiensk salladskrydda
- 200 g Parmesanost
- Smör
- Salt och peppar
- Ev skivade tomater eller någon annan grönsak
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 220 g.
- Häll i grädden och kryddorna. Låt småputtra en stund (ska börja bli simmig).
- Blanda i den rivna osten och häll ner det i en ugnsform och hyvla eller riv ost över. Garnera med skivad tomat. In i ugnen i ca 30 minuter. Osten ska få lite färg och gratängen ska stanna något.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!