Heta ajvarbiffar i krämig sås
Skapat:
17 februari, 2020
Senast ändrat:
25 november, 2024

13
Om du gillar färsbiffar med goda smaker och lite hetta, då ska du testa dessa heta ajvarbiffarna.
En riktigt god husmansrätt med en annan smaksättning än vanliga pannbiffar.
Heta ajvarbiffar med en krämig gräddsås till funkar lika bra till lunch som till en finare middag.
Vill man göra det ännu mer spännande, så kan man använda en del älgfärs.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid: 45 minuter
Servings: 6
Ingredienser
Biffarna
- 1 kg Köttfärs
- 1 Gul lök
- 2 ägg
- 1,5 dl Ajvar relish
- 1 tsk salt
- 1 tsk Malen vitpeppar
- 0,5 tsk Malen svartpeppar
Såsen
- 2 dl Grädde
- 1 dl Smetana
- 1 dl Vatten
- 0,5 Hackad gul lök
- 1 msk Oxfond (koncentrerad)
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Basilika
- 1 Vitlöksklyfta
Instruktioner
Biffarna
- Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge. Lägg lite folie över så håller de sig lite varma.
Såsen
- Lägg tillbaks biffarna i såsen och servera från pannan.
- Servera med en enkel sallad eller varför inte med ett gott blomkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!