Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Bookmaker i salladsblad

Inga röster än
Skapat: 23 september, 2024
Senast ändrat: 2 oktober, 2024
Bookmaker i salladsblad

Bookmaker i salladsblad är en LCHF-vänlig variant av den klassiska Bookmaker-mackan, där salladsblad ersätter brödet för ett fräscht och kolhydratsnålt alternativ.

Den möra biffen steks snabbt för att få en fin stekyta men hålls saftig inuti, och serveras i krispiga salladsblad istället för på en macka.

Toppad med dijonnaise, pepparrot, och lite fint skivad schalottenlök, får du en smakrik och mättande måltid som är perfekt för både lunch och middag.

Det krispiga salladsbladet ger en härlig textur som balanserar den saftiga biffen, och du kan även lägga till ingredienser som gurka och avokado för extra smak och textur. Ett utmärkt alternativ för dig som vill njuta av en klassisk rätt utan bröd, men med samma goda smaker.

Bookmaker i salladsblad | LCHF-arkivet
Bookmaker i salladsblad 6
Total tid: 20 minuter
Servings: 1 portioner
Calories: 1023kcal
Author: LC AVENUE

Ingredienser

  • 150-200 gr biff förslagsvis ryggbiff eller oxfilé
  • 4 st stora salladsblad
  • 3 st tunt skivade tomatskivor
  • 1 st äggula
  • Pepparrot finriven
  • Schalottenlök skivad

Dijonnaise

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienser till dijonnaisen.
  • Ta ut köttet i god tid innan stekning.
  • Salta och peppra.
  • Stek köttet i lite smör och olivolja till medium rare/önskad temp.
  • Lägg salladsblad i botten, sedan tomat, kött, pepparrot och sedan äggula.
  • Servera tillsammans med dijonaise.

Näringsinnehåll

Kalorier: 1023kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 33g | Fett: 97g | Fiber: 2g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg