Amonazons krämiga äggröra
Skapat:
15 januari, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
År 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om.
Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Om du är sugen på en mer klassisk varm äggröra, så måste du bara testa detta receptet som självaste Gordon Ramsay är skapare till: Äggröra
Total tid: 15 minuter
Servings: 1
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret i en liten stekpanna på låg värme.
- Häll ner äggsmeten i smöret och rör hela tiden (gärna med en träslev eller slickepott) tills smeten blivit krämig men inte torr och klumpig.
- Häll upp på en tallrik, dekorera ev. med sesamfrön, gärna i olika färger och helst rostade i het panna för mer smak.
- Fint hackad salladslök är också gott till.
- Men allra godast är förstås knaperstekt bacon till äggröran.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!